Wintersport met een dreumes in Serfaus Fiss Ladis
Europa Oostenrijk Reizen met kinderen Wintersport Wintervakantie

Wintersport met een dreumes: wat neem je mee?

23/03/2022

Voor een weekje wintersport heb je heel wat spullen mee te nemen, zoals je wintersportuitrusting en voldoende warme kleding. Maar ga je op wintersport met een dreumes, dan komt daar nog veel meer bij kijken. Denk aan luiers, een kinderbed, kinderstoel etc. Ben je benieuwd wat je allemaal meeneemt op wintersport met een dreumes? Hieronder geef ik je een paar inpaktips!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je op reis gaat is het handig om je goed voor te bereiden. Check bijvoorbeeld of er bepaalde spullen al op de locatie aanwezig of verkrijgbaar zijn. Dat kan je een hoop gesjouw besparen. Dingen die je van te voren kan uitzoeken zijn:
• Is er een babybedje aanwezig?
• Moet ik een kinderstoel meenemen?
• Wat voor weer is het op de bestemming?
• Kan ik op de locatie luiers en/of (baby)voeding kopen?

Sleeën in Serfaus Fiss Ladis

Wat voor kleding trek je aan bij je dreumes op wintersport?

Op de plek van bestemming is het vaak koud en liggen de temperaturen rond of onder het vriespunt. Ook is er kans op sneeuw. Warme en waterdichte kleding is dus noodzakelijk. Niet alleen voor jezelf, maar natuurlijk ook voor je baby of dreumes. Denk hierbij aan de volgende spullen:
• Skipak (H&M)
Thermoshirt
Thermobroek
• (Lange) rompers
• Sokken
Handschoenen
Snowboots
• Sjaal en muts

Lees ook: Wintersport in Serfaus Fiss Ladis: alles wat je moet weten

Transport op wintersport met een dreumes

Op de bestemming zijn de wegen vaak heuvelachtig en met sneeuw bedekt. Het vervoeren van je dreumes kan daardoor een uitdaging zijn. Wat kun je dan het beste meenemen? Een kinderwagen of draagzak? Het is maar wat je voorkeur heeft natuurlijk. Beide hebben voor- en nadelen. Het is geen aanrader om ver met een draagzak in de sneeuw te gaan wandelen, want als je uitglijdt en valt, is dat gevaarlijk voor je kind. Met een normale buggy kun je vaak niet over besneeuwde paden lopen. Dus wat dan? Bij Berta’s Kindergarten in Fiss kun je bijvoorbeeld een mountainbuggy huren voor € 15 per dag. Deze buggy heeft een ingebouwde motor, waardoor steile (wandel)paden geen enkel probleem meer zijn. Ook door de sneeuw rijdt hij een stuk makkelijker dan een gewone kinderwagen. De mountainbuggy kan niet helemaal plat gelegd worden.

Tip: Als de wegen besneeuwd zijn op de plaats van bestemming, is er nog een andere manier om je dreumes eenvoudig te vervoeren: de slee, natuurlijk! Op de meeste wintersportbestemmingen kun je een slee huren, maar zelf een slee meenemen is net zo makkelijk. Die van Decathlon is ideaal voor jonge kindjes, omdat het een rugleuning heeft en bandjes om je dreumes mee vast te zetten.

Een kort dutje in de mountainbuggy
Speeltuin in Berta’s Kinderland, Fiss (Oostenrijk)

Zonbescherming

In de winter denk je niet snel aan zonnebrand, daarom is de kans groot dat je dit vergeet. Maar toch is het erg belangrijk om jezelf en je kind goed te beschermen tegen UV-straling op de piste. Doordat de zon op grote hoogte meer kracht heeft en Uv-stralen door de sneeuw worden weerkaatst, ligt verbranding op de loer. Voor wintersporters wordt een waterafstotende zonnebrandcrème geadviseerd met hoge SPF. Ik kocht de ski crèmes van Etos huismerk. Zij verkopen ook een zonnebrandcrème speciaal voor kinderen.

Geen bad aanwezig? Geen probleem!

Is er geen bad aanwezig op je accommodatie? Dan kun je natuurlijk samen met je kind douchen, maar zelf een badje meenemen is ook een optie. De Stokke Flexi bath XL is opvouwbaar en kan je dus heel eenvoudig tussen je spullen in de auto proppen.

Inpaklijst voor wintersport met een baby/dreumes

Ben je benieuwd wat je nog meer moet meenemen op wintersport met een dreumes? Hieronder vind je onze inpaklijst. Download hem, print hem uit en vink eenvoudig alles af. Zo ga jij met een relaxed gevoel op vakantie. Fijne reis!


Heb jij nog inpaktips of is er nog bagage die je niet mag vergeten wanneer je op wintersport gaat met kinderen? Deel jouw tips dan met andere ouders in een reactie onder mijn blog.

Liefs, Natasja

Deze blog bevat affiliatelinks. Dat betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van de affiliatelinks een aankoop doet. Zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt.

No Comments

    Leave a Reply

    WC Captcha 9 + 1 =