Ninh Binh
Azië Reizen Rondreis Vietnam

Ninh Binh: Bezienswaardigheden en de mooiste plek om te overnachten

01/05/2022

Ninh Binh ligt ongeveer 100 km ten zuiden van Hanoi. De stad zelf is weinig spectaculair, maar de omgeving is prachtig. Ninh Binh staat niet voor niets bekend als Ha Long Bay op het land.

Hoe kom je in Ninh Binh?

 Vanuit Hanoi: Vanuit Hanoi kun je zowel met de bus als met de trein naar Ninh Binh. Het is ongeveer 2 uur rijden.

➤ Vanuit Sapa: Vanuit Sapa kun je met de trein of met de slaapbus. Wij pakken de slaapbus om 8:00 uur ’s ochtends. Om 17:00 uur komen aan in Nihn Binh. Een rit van ruim 9 uur dus.

Wat is er te doen in Ninh Binh?

1. Boottocht Tam Coc

Tam Coc is een natuurgebied vlakbij Ninh Binh. Maak een tochtje over de Ngo Dong rivier met een traditionele sampang. De bootjes worden bestuurd door locals. Roeien doen ze vaak met hun voeten. Hoe bijzonder is dat?! Je vaart door een prachtig groen landschap met hoge rotsformaties. Tijdens de rit kom je regelmatig door grotten waar je het beste even kan bukken. Het is erg mooi, maar wel vrij toeristisch. Je zal dus niet de enige zijn die met een bootje over het water vaart. Op de route kom je ook bootjes tegen met verkopers die willen dat je iets te eten koopt. Niet voor jezelf, maar voor de persoon die de boot bestuurt.

Boottocht Tam Coc

2. Boottocht Van Long

Een boottochtje over Van Long is een stuk minder toeristisch dan over Tam Coc. Je vaart hier op een soort vlot. Ook hier vaar je langs prachtige rotspartijen en ga je een grot in. Eerlijk toegegeven is het minder spectaculair dan Tam Coc, maar voor wie drukke toeristische plekken wil mijden is dit zeker een leuke optie.

3. Bich Dong pagode

Wie kent het plaatje van de Bich Dong pagode niet? Erg mooi om te zien van de buitenkant, maar de binnenkant is verder niet bijzonder. Maar het is een leuke stop als je de omgeving verkent per fiets of scooter.

Bich Dong pagode

4. Hang Mua tempel

Bij de Hang Mua tempel heb je een fenomenaal uitzicht over het prachtige landschap van Ninh Binh dat bestaat uit rijstvelden, karstgebergte en waterwegen. Je moet hiervoor wel eerst een enorme trap beklimmen. Maar je weet wat ze zeggen: The best view comes after the hardest climb. 😉

Hang Mua tempel

De mooiste plek om te overnachten in Ninh Binh

De omgeving van Ninh Binh is prachtig. Het ligt direct aan het water. Er zijn dan ook genoeg mooie plekjes te vindenwaar je kan overnachten. Wij sliepen in Tam Coc Valley. Deze accommodatie heeft mooie bungalows met een zwembad en uitzicht op de krijtrotsen. Een paradijsje als je het mij vraagt. Wij betaalden ongeveer € 25 euro per kamer per nacht. De accommodatie ligt op een rustige plek en is dus ideaal als je even tot rust wil komen. Dit plekje wordt door gerund door een vriendelijke familie. Extra leuk vonden wij het dat de accommodatie over een pooltafel beschikt. Het ontbijt is simpel, maar prima. Ook ’s avonds kun je er prima eten. Maak bijvoorbeeld je eigen springrolls!

Lees ook: Cat Ba Island en boottour door de Ha Long Bay

Tam Coc Valley
Tam Coc Valley

Meer lezen over Vietnam? Bekijk hier alle blogs over Vietnam.

Heb je nog vragen of wil je graag jouw ervaring delen? Leuk! Laat een reactie achter onder dit blog of stuur me een berichtje op Instagram.

Liefs Natasja

No Comments

    Leave a Reply

    WC Captcha 6 + 2 =