Cadeautips dreumes
Persoonlijk

15 cadeautips voor een dreumes

24/11/2021

Ineens staat het voor de deur: de eerste verjaardag van je kindje. Het cliché is waar. Het eerste jaar vliegt echt voorbij. Ineens is je baby geen baby meer, maar een dreumes. Hij of zij gaat steeds meer spelen en op ontdekking uit. En hoewel een baby of dreumes vaak simpele spulletjes, zoals een flesje water of een propje papier, al als speelgoed ziet, is het leuk om je kindje met echt speelgoed meer uit te dagen. Veel speelgoed draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van je dreumes. Daarbij is nieuw speelgoed weer leuk en interessant. Kun je wel wat cadeau-inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens de 15 cadeautips voor een dreumes hieronder. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor de eerste verjaardag van je dreumes of voor Sinterklaas of kerst, hopelijk geven deze cadeautips je inspiratie.

15 leuke cadeaus voor een dreumes

1. Loopwagen

Rond het eerste levensjaar gaan kindjes zich optrekken en uiteindelijk zetten ze hun eerste stapjes. Een loopwagentje kan helpen met het zetten van de eerste losse stapjes. De blokkenkar van Little Dutch vind ik erg mooi. Met de verschillende vormen blokken kun je in de kar een puzzel maken. De Lidl heeft een vergelijkbaar loopwagentje in het assortiment, maar dan goedkoper.

2. Pratende Bing knuffel

Bo is dol op het tv-programma Bing. De pratende Bing knuffel valt dan ook goed in de smaak. Door op zijn buik te drukken zegt hij verschillende zinnetjes uit het programma.

3. Fietsstoeltje

Hoe leuk is het om er samen op uit te gaan? Lekker een rondje fietsen. Dan krijgt mama wat beweging en kan Bo lekker rond kijken.

4. Mijn eerste 100 woordjes

Mijn eerste 100 woordjes is geschikt voor kindjes vanaf 1,5 jaar. Bo vindt nu vooral het knopje interessant dat twee liedjes afspeelt en om door de verschillende  bladzijdes van het speelgoedboek te bladeren, maar als ze ouder wordt lijkt dit me een leuke manier om op een speelse wijze woordjes te leren.

5. Bad speeltjes

Kindjes vinden het geweldig om lekker te spelen tijdens het badderen of douchen. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende speeltjes te vinden voor in bad. Boekjes, emmertjes, eendjes en ga zo maar door.

6. Speeltelefoon of –tablet

Knopjes, lampjes en geluidjes. Kinderen zijn er dol op. Telefoons van papa en mama zijn ook reuze-interessant. Geef ze een eigen exemplaar cadeau, waarmee ze kunnen spelen en leren.

Little Tikes Activity garden

7. Activiteiten tuin

De Activity garden heeft Bo voor haar eerste verjaardag gekregen. Je kan hier veel verschillende dingen mee doen. Spelen met een balletje, vormpjes doen in de vormenstoof, geluid maken en glijden van de miniglijbaan. Met het deurtje en raampjes is het net een huisje. Bo is regelmatig in de activiteiten tuin te vinden.

Lees ook: 14 x de leukste kraamcadeaus

8. Lees- en voelboekjes

Bo vindt het bladeren door boekjes erg leuk. Er staan vaak mooie plaatjes in. Met een voelboekjes kan je dreumes nog meer ontdekken. Dit is dan ook erg leuk om cadeau te geven of krijgen.

9. Knutsel- en tekenspeelgoed

Misschien denk je hier niet direct aan bij een dreumes van één jaar oud, want ze stoppen nogal snel iets in hun mond, maar er bestaat ook knutselspeelgoed waar je dreumes al wel mee kan spelen, zoals dikke potloden of kleuren met water. Niet bang om vies te worden? Ook kliederen met plakkaatverf is erg leuk.

Rollerbaan van Little Dutch

10. Houten speelgoed Little Dutch

Ik vind het houten speelgoed van Little Dutch erg mooi. Naast dat het mooi is, is het ook nog eens heel educatief. In het assortiment hebben ze bijvoorbeeld een rollerbaan, trekfiguur, activiteitenkubus, vormenstoof en houten stapelaar. Erg leuk speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit speelgoed heb je natuurlijk ook van andere merken.

11. Accessoires voor op de kamer

Niet alleen speelgoed is leuk om te geven of krijgen, maar ook accessoires voor op de kinderkamer zijn erg leuk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kapstokje of lamp?

12. Puzzels

Niets is zo simpel en leerzaam als een puzzel. Je hebt ze in veel verschillende soorten. Geef een puzzel van het favoriete tv-programma van je kleintje, dan is het gegarandeerd een succes!

Vtech Magische Baby Eenhoorn

13. Vtech speelgoed

Als het draait om knopjes, lichtjes en geluidjes heeft Vtech heel veel leuk speelgoed in het assortiment, zoals de Vtech eenhoorn. Door de amuletten in de eenhoorn te plaatsen speelt hij een muziekje, gaat zijn hoorn in verschillende kleuren branden en leert hij je vormen en kleuren herkennen in het Nederlands en Engels. Nu doen vooral de muziekjes het goed, maar als Bo iets ouders is, kan ze hiermee op een leuke en speelse manier vormen en kleuren leren. Ook de VTech Tante Jet Theeset is een aanrader.

14. Badstoeltje/dreumes bad

Het babybadje is al een tijdje te klein voor Bo en in de douche gleed ze steeds uit, dus zochten we een alternatief. Het badstoeltje was een schot in de roos. Ze blijft hier goed in zitten tijdens het douchen. Geschikt tot ca. 18 maanden. Er bestaan ook badjes voor dreumesen. Ideaal om in de douche te plaatsen, zodat je kindje toch lekker kan spetteren.

15. Invulboek dreumes

Schrijf alle mijlpalen op van je dreumes, zodat je ze niet vergeet en later nog eens terug kan kijken samen.

Op zoek naar meer inspiratie? Ook leuk zijn bijvoorbeeld:

  • Een glijbaan of schommel
  • Speelkeuken
  • Slee
  • Pyjama of slaapzak
  • Buggy
  • Autostoel

Heb jij nog een leuke tip? Deel hem in een reactie onder mijn blog, zodat andere papa’s en mama’s er ook iets aan hebben.

Liefs,

Natasja