kraamcadeautips
Persoonlijk

14 x de leukste kraamcadeaus

21/01/2021

De bevalling nadert of misschien ben je voor een vriendin of familielid wel op zoek naar een leuk en origineel (kraam)cadeau. Dan ben je hier aan het goede adres.

Het blijft lastig, een kraamcadeau uitkiezen, want de zwangere zal vast al het een en ander in huis gehaald hebben. De meeste mensen kiezen dan vaak voor kleertjes, maar niet iedereen zit daarop te wachten. Kleding is namelijk smaak gevoelig. Om teleurstelling te voorkomen kun je het natuurlijk altijd aan de zwangere vragen. Vraag bijvoorbeeld of de moeder in spé nog kleding kan gebruiken en in welke maat.

Voor familie en vrienden die het lastig vinden om zelf iets te verzinnen of je liever blij maken met iets wat je graag wil hebben, kun je altijd een lijstje maken. Een handige site hiervoor is Lijstje.nl. Hier kan je kraambezoek afstrepen wat ze hebben gekocht, zodat je het niet dubbel krijgt. Na de bevalling ben ik zelf ook eens gaan zitten voor het maken van een lijstje met leuke cadeau ideeën. Het geeft je direct een handig overzicht van spulletjes die je nog wil aanschaffen. Daarnaast heb ik in mijn lijstje met cadeautips ook gekeken naar dingen die we gekocht of gekregen hebben, waar Bo veel aan heeft. Hieronder deel ik graag mijn kraamcadeautips met je:

1. Speelkleed

Een speelkleed is ideaal vermaak en goed voor de ontwikkeling van een baby. Je hebt ze in verschillende prijsklassen.

2. Wipstoeltje

Dit is bij onze dochter een groot succes! Ze vindt het heerlijk om in te zitten en rond te kunnen kijken, met de speeltjes die eraan hangen te kunnen spelen en op en neer te bewegen. Bo zit er al in vanaf dat ze ongeveer 3 maanden oud was. Ze is hier een hele poos zoet mee.

3. Maxicosi hoes of Maxicosi voetenzak

Om eerlijk te zijn hebben wij de Maxicosi hoes die ik gekocht had niet gebruikt. Dit leek me wel handig, maar Bo spuugt eigenlijk nooit, dus het is ook niet persé nodig. De voetenzak vind ik wel handig, vooral nu in het winter is. Zo ligt Bo lekker warm zonder dat we haar helemaal in hoeven te pakken in een dikke jas.

4. Rompertjes

Van rompertjes heb je er nooit genoeg. Het is handig om er per maat toch minimaal een stuk of 6 van te hebben, zodat je niet dagelijks wasjes loopt te draaien.

5. Slaapzak

Onze dochter trapte al snel haar dekentje van haar af. Met de winter op komst is dat natuurlijk niet handig. Je hebt speciale slaapzakken voor de zomer en de winter, maar je hebt soms ook 4-seizoens slaapzakjes. Deze zijn vaak wel voor al iets oudere kindjes. Let op: Een slaapzak mag niet over het hoofdje van je kindje passen. Trek je baby dus geen slaapzak aan die een maatje groter is, maar vraag of koop de maat van je kindje.

6. Boxzak

Een zak voor aan de box is ideaal en ziet er nog leuk uit ook. Als de baby iets ouder is en meer speelgoed heeft, kun je hier alles super handig in opbergen. Opgeruimd, staat netjes. 😉

7. Muziekknuffel

Misschien heb je er wel eens van gehoord, white noise. Zodra je een baby’tje hebt, ken je het bijna zeker. Dit is een monotoon geluid en dit werkt rustgevend op baby’s. Het merk Zazu heeft bijvoorbeeld verschillende knuffels en speeltjes in het assortiment die geruststellende geluiden maakt, zoals muziek, white noise en natuurgeluiden. Deze geluidjes zorgen ervoor dat je baby makkelijker in slaap valt. Hier leggen we Zazu, het schaapje iedere avond naast Bo en dan is ze zo vertrokken. Echt een aanrader!

Kraamcadeau – badjas met naam
Kraamcadeau – stoeltje met naam en geboortegegevens

8. Hydrofiele doeken

Ook voor hydrofiele doeken geldt, hiervan heb je er nooit genoeg. Je gebruikt ze als kussentje in het babybedje en kinderwagen, als handdoeken voor je kleintje om mee af te drogen. Je kan ze gebruiken als spuugdoekjes en ga zo maar door. Met een leuk printje staan ze ook leuk als decoratie in de kinderkamer.

9. Kinderstoel (met newborn inzet)

Vanaf het moment dat je kindje 4 maanden oud is mag je al met oefenhapjes beginnen. Een baby kan dan meestal nog niet zelf rechtopzitten, maar veel kinderstoelen zijn verkrijgbaar met een newborn inzet. Je kindje kan dan gezellig aanschuiven tijdens het avondeten.

10. Invulboekje

Invulboeken zijn leuk om de ontwikkeling van je kindje in bij te houden. Hierin kun je van alles opschrijven die jij of je kindje later kan teruglezen.

11. Babyverzorgingsproducten

Ook verzorgingsproducten kun je altijd gebruiken. Je hebt natuurlijk Zwitsal, maar er zijn meer merken die babyverzorgingsproducten verkopen, zoals bijvoorbeeld Hema of Naïf.

12. Gepersonaliseerd cadeau

Wil je een origineel kraamcadeau geven? Een gepersonaliseerd cadeau doet het altijd goed. Iedere mama (to be) vindt het leuk om een cadeau te krijgen met de naam van haar kindje. Wij kregen bijvoorbeeld een stoeltje met de naam van Bo en haar geboortegegevens, een badjas, een handdoek en een bewaardoosje. Ook kregen we een lampje van hout met daarop Bo sweet dreams. Deze cadeaus vonden we allemaal super leuk.

13. Cadeaubon

Een cadeaubon lijkt minder persoonlijk misschien, maar met een cadeaubon kun je niet fout gaan. Baby’s groeien snel uit de kleine kleertjes en moeders vinden het altijd leuk om zelf te shoppen. Je kan kiezen voor een
cadeaubon van winkels zoals Prenatal, Hema, H&m, maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke winkels.

14. Draagzak

Voor de reislustige ouders onder ons of ouders die graag wandelen, is een draagzak ideaal. Niet overal kun je namelijk zomaar wandelen met een kinderwagen. Het neemt weinig ruimte in beslag en de meeste kindjes vinden het fijn om dicht bij papa of mama te zitten. Je hebt ze van verschillende merken en in verschillende prijsklassen.

Nog een paar leuke opties:
➤ (Voel)boekjes
➤ Wagenspanner
➤ Commodemandje
➤ Babyspeelgoed
➤ Gipsafdruksetje
➤ Spiegel voor in de auto waarmee je in de maxicosi kan kijken

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad. Wat staat er bovenaan jouw lijstje? Laat het weten in een reactie of laat het me weten via Instagram.

Liefs, Natasja